Rakúska polícia na Silvestra výrazne posilní prítomnosť v uliciach Viedne

NETKY.SK • 30 December 2015, 17:38 • 2 min
Rakúska polícia na Silvestra výrazne posilní prítomnosť v uliciach Viedne

VIEDEŇ - Na bezpečnosť účastníkov silvestrovských osláv bude iba v centre Viedne dohliadať viac ako 500 policajtov.

slovakia

left justify in out

V rakúskej metropole zvýšili ešte počas vianočných sviatkov bezpečnostné opatrenia v súvislosti s nekonkrétnou hrozbou teroristických útokov. Informoval o tom dnes rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF s odvolaním sa na viedenského policajného hovorcu Romana Hahslingera.

 

V centre Viedne v posledný deň roka 2015 očakávajú desaťtisíce ľudí.

 

Podľa hovorcu policajti, ktorí budú nasadení na Silvestra v centre mesta, dostali inštrukcie, ako reagovať na mimoriadne situácie, ako aj o nutnosti venovať zvýšenú pozornosť istému druhu predmetov i správaniu osôb predovšetkým na miestach s vysokou koncentráciou ľudí.

 

Nasadení budú aj členovia jednotiek osobitého určenia Cobra a WEGA či príslušníci bezpečnostných zložiek v civile, napríklad aj pracovníci Spolkového úradu pre ochranu ústavy a boj proti terorizmu. Viedenských kolegov podporí aj 250 uniformovaných policajtov z iných častí Rakúska.

 

Účastníkom rozlúčky s končiacim sa rokom odporúčajú bezpečnostné orgány brať so sebou len to najnevyhnutnejšie. Všetci, ktorí budú mať ruksaky, musia rátať s kontrolami. Fľaše s nápojmi by mali v každom prípade zostať doma alebo na hotelových izbách, upozornil policajný hovorca.

 

Polícia zintenzívni hliadky aj mimo viedenského centra. Osobitnú pozornosť budú poriadkové sily venovať neuralgickým bodom metropoly krajiny, napríklad dopravným uzlom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies