Rakúska obchodná komora predložila návrh na postupné zrušenie sankcií z Ruska

NETKY.SK • 10 Január 2018, 18:41 • 2 min
Rakúska obchodná komora predložila návrh na postupné zrušenie sankcií z Ruska

VIEDEŇ - Prezident organizácie obchodnej komory Rakúska Christoph Leitl obhajuje postupné odstránenie sankcií z Ruska.Informuje RG.ru.

slovakia

left justify in out

"Myslím, že sme všetci realisti a preto obhajujeme postupné zrušenie sankcií. Musíme ísť krok za krokom pre vzájomné ústupky a budovať dôveru," poznamenal Leitl na tlačovej konferencii.

 

 

Predtým, Christoph Leitl, ktorý je tiež prezidentom združenia Európskej obchodnej komory, v rozhovore s novinármi Kuriéra, vyzval "začať sa krok za krokom zbližovať s Moskvou"Podľa slov experta, škody v celej Európe zo sankcií sa počítajú v miliardových číslach. Strany by sa mali usilovať v znižovaní napätia a budovať konštruktívny vzťah. "Spoločne by sme boli neporaziteľní v globálnej konkurencii," zdôraznil expert.

 

Prezident komory je presvedčený, že Washington drží Európu na krátkom voditku. Zo svojej strany by mali Európania premýšľať nad realizáciou nezávislej vyváženej politiky. Leitl vyzval zjednotiť spoločné úsilie, namiesto "vynakladania energie na boj s Ruskom", vzhľadom na to, že situácia na svetových trhoch je čoraz viac napätá.

 

Európa "sa musí vzdať vyhrážaniu voči Moskve", od sankcií, pri ktorých sa ekonomika používa ako zbraň. Politické otázky by sa mali riešiť diplomatickou cestou, je presvedčený šéf rakúskej obchodnej komory.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies