Rakúska ministerka vnútra Johanna Miklová-Leitnerová odstupuje z funkcie

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 08:44 • 2 min
Rakúska ministerka vnútra Johanna Miklová-Leitnerová odstupuje z funkcie

VIEDEŇ - Rakúska ministerka vnútra Johanna Miklová-Leitnerová oznámila dnes svoju rezignáciu. Táto zástankyňa tvrdej migračnej politiky svojej krajiny sa hodlá vrátiť do regionálnej politiky, informuje agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie jej konzervatívnej Rakúskej ľudovej strany (ÖVP).

slovakia

left justify in out

Ľudovci zároveň nominovali na uvoľnený rezortný post Wolfganga Sobotku, ktorý zohral kľúčovú úlohu v stále reštriktívnejšej azylovej politike Viedne a uzatvorení migračnej trasy smerujúcej z Grécka do západnej Európy v spolupráci s balkánskymi krajinami. Sobotka je momentálne v regionálnej vláde Dolného Rakúska.

 

Miklová-Leitnerová stála na čele ministerstva vnútra od roku 2011. Po piatich rokoch strávených v tejto vládnej funkcii sa vráti do politiky Dolného Rakúska, najväčšej spolkovej krajiny republiky, kde sa stane námestníčkou súčasného krajinského hajtmana Erwina Prölla, ktorý je jednou z najvplyvnejších postáv ÖVP.

 

Predpokladá sa, že Pröll, ktorý plánuje čoskoro ukončiť svoju politickú kariéru, odovzdá hajtmanské kreslo po takmer 25 rokoch vo vedení Dolného Rakúska práve Miklovej-Leitnerovej, analyzuje denník Die Presse. "Bola to zrejme tá najnáročnejšia práca v krajine," povedala novinárom odstupujúca ministerka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona