Rakúska ministerka vnútra: Balkánska trasa zostane uzavretá natrvalo

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 08:28 • 2 min
Rakúska ministerka vnútra: Balkánska trasa zostane uzavretá natrvalo

BERLÍN - Takzvaná balkánska trasa, po ktorej prúdili migranti do severnejších krajín Európy, zostane uzavretá natrvalo, uviedla pre dnešné vydanie nemeckého denníka Die Welt rakúska ministerka vnútra Johanna Miklová-Leitnerová.

slovakia

left justify in out

Macedónsko v stredu zavrelo svoje hranice s Gréckom pre ilegálnych migrantov po tom, ako k podobnému kroku pristúpili aj Slovinsko, Chorvátsko a Srbsko, pripomenula agentúra Reuters.

 

"Môj postoj je jasný: balkánska trasa zostane uzavretá, a to natrvalo," povedala Miklová-Leitnerová pre Die Welt. Podľa jej slov iba takýto "zásadový signál" odradí migrantov vyraziť z Turecka cez Stredozemné more k brehom Európy.

 

Slovinsko, Chorvátsko a Srbsko v utorok oznámili, že uzatvárajú svoje hranice pre migrantov prichádzajúcich bez platných víz. Prakticky to znamená zablokovanie hlavnej migračnej trasy z Grécka do európskeho vnútrozemia.

 

Na gréckej strane hranice pritom zostáva uviaznutých približne 13.000 migrantov, ktorí nemôžu pokračovať v ceste do západnej Európy. Ďalších približne 1000 sa nachádza v macedónskom utečeneckom tábore pri hraniciach so Srbskom a iných 400 uviazlo na území nikoho medzi Srbskom a Macedónskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies