Rakúska diplomacia vie o piatich občanoch, ktorým Turecko zabraňuje opustiť krajinu

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 18:53 • 2 min
Rakúska diplomacia vie o piatich občanoch, ktorým Turecko zabraňuje opustiť krajinu

VIEDEŇ - Turecko bráni v súčasnosti najmenej piatim osobám, zrejme občanom s dvojakým turecko-rakúskym občianstvom, opustiť krajinu. Informovalo o tom dnes ministerstvo zahraničných vecí vo Viedni, ktoré tak potvrdilo správu denníka Kurier. Pozadie týchto prípadov má údajne politický charakter.

slovakia

left justify in out

Prípady, o ktorých v utorok informoval verejnosť prostredníctvom sociálnych sietí hovorca rakúskych zelených pre bezpečnostné otázky Peter Pilz, sa sčasti viažu ešte k minulému roku. O piatich spomínaných osobách Pilz predpokladá, že turecké orgány ich považujú za stúpencov Gülenovho hnutia, prípadne že je za ich zadržaním kritika najvyššieho tureckého predstaviteľa na území Rakúska.

Všetci sú na slobode, nesmú však opustiť turecké územie.

Podľa hovorcu rezortu diplomacie vo Viedni Thomasa Schnölla ide o trestnoprávne relevantné prípady.

Kým rakúske ministerstvo zahraničných vecí o iných zadržiavaných Rakúšanoch, prípadne občanoch s dvojakým občianstvom v Turecku nemá informácie, opozičný poslanec Peter Pilz, ktorý kritizoval, že rezorty diplomacie i vnútra v tomto prípade "zaspali", vie podľa vlastných slov o ďalších zadržiavaných Rakúšanoch v Turecku.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies