Rakúska cirkev ponúka kostoly ako miesta na schladenie

NETKY.SK • 7 August 2013, 16:25 • 2 min
Rakúska cirkev ponúka kostoly ako miesta na schladenie

VIEDEŇ - Rakúska cirkev sa v čase dlhotrvajúcich horúčav pokúša novým spôsobom prilákať obyvateľov krajiny do kostolov. Tie ponúka ako miesta, kde je možné sa v čase vysokých teplôt stúpajúcich až k 40 stupňom Celzia schladiť.

slovakia

left justify in out

Katolícka tlačová agentúra Kathpress v tejto súvislosti v utorok zverejnila výsledky prieskumu s cieľom odhaliť, v ktorom chráme je najnižšia teplota. Najlepšie vyšla krypta vo viedenskom Dóme svätého Štefana, kde namerali 14 stupňov, pričom vonkajšie teploty lámu rekordy.

V sobotu v Rakúsku namerali až 39,9 stupňov Celzia, čo je nový rekord na území krajiny. Historické hodnoty zaznamenali v dedinke Dellach v Korutánsku. Cirkev preto chce v čase pretrvávajúcich horúčav ponúknuť svoje priestory ľudom. Reaguje tak aj na odlev veriacich po prevalení škandálov o sexuálnom zneužívaní mladistvých duchovnými v roku 2010. Podľa oficiálnych údajov sa viac ako 70 percent Rakúšanov sa hlási ku katolíckej cirkvi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona