Rakúska centrálna banka nebude po brexite urýchlene sťahovať zlato do Viedne

NETKY.SK • 1 Júl 2016, 16:48 • 2 min
Rakúska centrálna banka nebude po brexite urýchlene sťahovať zlato do Viedne

VIEDEŇ - Rakúska centrálna banka (OeNB) po referende o brexite nezmení svoj plán a nebude urýchlene sťahovať rakúsky zlatý poklad z Londýna do Viedne.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom APA. Vedenie banky trvá na nemennosti svojho zámeru a do roku 2020 chce mať vo svojich trezoroch a vo firme Münze Österreich len polovicu zlatých rezerv krajiny. Zo zlatého pokladu Rakúska zostane aj po roku 2020 v Londýne 30 % a 20 % vo Švajčiarsku. Podľa hovorcu OeNB nie je nijaký dôvod, aby sa s presunom pokladu ponáhľalo. V Londýne zostáva v úplnom bezpečí.

 

Poklad Rakúska pozostáva z 280 ton zlatých tehál a mincí. Vlani sa z neho z Británie repatriovalo 15 ton, pričom v Londýne ho malo Rakúsko dovtedy 80 %. Teraz je ho tam ešte 75 %. Iba 3 % pokladu sa skladujú vo Švajčiarsku a na domácej pôde sa starajú o zvyšných 22 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona