Rakúska bezpečnostná koncepcia sa bude po teroristických útokoch upravovať a aktualizovať

NETKY.SK • 13 Apríl 2017, 18:33 • 2 min
Rakúska bezpečnostná koncepcia sa bude po teroristických útokoch upravovať a aktualizovať

VIEDEŇ - Rakúsky minister vnútra Wolfgang Sobotka sa po nedávnych teroristických útokoch v rôznych európskych štátoch rozhodol pre prepracovanie jestvujúcich bezpečnostných koncepcií v Rakúsku.

slovakia

left justify in out

V krajine bude s ohľadom na pripravované veľké podujatia platiť automaticky zvýšená pohotovosť, navyše bude v budúcnosti po 24 hodín denne pripravených zasiahnuť okolo 70 príslušníkov policajnej jednotky osobitého určenia Cobra.

Generálne riaditeľstvo pre verejnú bezpečnosť poverilo krajinské veliteľstvá rakúskej polície prispôsobiť bezpečnostné plány tak, aby umožnili v prípade potreby rýchlo reagovať na vzniknutú situáciu. V tejto súvislosti sa výrazne zvýšil počet príslušníkov spomínanej jednotky Cobra.

Opatrenia sa týkajú najbližších dní, pravdepodobne aj týždňov, a to napriek tomu, že momentálne nejestvuje žiadna konkrétna indícia o teroristickom ohrození Rakúska.

Po bombovom útoku na autobus futbalistov Borussie Dortmund sa posudzujú aj obvykle vysoké bezpečnostné štandardy pri stretnutiach rakúskej futbalovej ligy, ktorej predstavitelia sú v kontakte s rezortom vnútra. Navyše jednotlivé kluby úzko spolupracujú s príslušnými bezpečnostnými zložkami na mieste.

Od stredy je vo Viedni v platnosti zintenzívnená ochrana tamojších veľkonočných trhov ozbrojenými príslušníkmi polície. Na bezpečnosť účastníkov a návštevníkov tradičného mestského maratónu v rakúskej metropole 23. apríla bude dohliadať okolo 400 policajtov a 500 ľudí v službách organizátorov, ktorí budú mať na starosti aj dočasné uzavretie komunikácií či riadenie cestnej premávky. S podobnými opatreniami treba rátať aj počas maratónu v Salzburgu 7. mája a ďalších špičkových športových a spoločenských podujatiach v metropole i ďalších mestách Rakúska.

Bezpečnostná koncepcia tamojších orgánov sa bude priebežne upravovať a aktualizovať.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies