Rakúska armáda presunula jednotky k východným hraniciam, aby pomáhali polícii

NETKY.SK • 16 September 2015, 12:11 • 2 min
Rakúska armáda presunula jednotky k východným hraniciam, aby pomáhali polícii

EISENSTADT - Rakúska armáda začala dnes operáciu na pomoc tamojšej polícii, ktorú v posledných týždňoch zaťažuje prílev utečencov z Maďarska. Agentúra APA uvádza, že armádne jednotky sa ešte cez noc presunuli do východnej spolkovej krajiny Burgenland, kde majú na dopoludnie naplánované prvé školenie zo strany polície.

slovakia

left justify in out

Vojaci budú v spolupráci s políciou zabezpečovať okrem iného plnenie "dopravných úloh" či "poriadkových činností" na hraničných priechodoch v Burgenlande, kde sú pre utečeneckú krízu dočasne zavedené kontroly. APA s odvolaním sa na krajinské armádne veliteľstvo informuje o presune približne 365 vojakov, jednotky spomínané v súvislosti s "asistenčným nasadením" však dokopy tvorí okolo 2200 príslušníkov.

 

Rakúska vláda v pondelok ohlásila zavedenie kontrol na hraničných priechodoch po tom, ako Nemecko sprísnilo režim na svojich hraniciach. Súčasne so zavedením kontrol má byť oddnes v pohraničných oblastiach nasadená armáda.

 

Rakúska polícia v ranných hodinách vykonávala kontroly iba na troch hraničných priechodoch do Maďarska - Nickelsdorf, Deutschkreuz a Schachendorf, v priebehu dneška ich však plánuje rozšíriť. Sprísnený režim by mal platiť na rakúskych hraniciach s Maďarskom, Talianskom, Slovinskom a Slovenskom. Situácia na rakúsko-maďarskej hranici, kadiaľ v uplynulých dňoch prechádzali smerom na západ tisícky utečencov, sa pritom počas poslednej noci upokojila a pominuli tiež problémy s ich ďalším presunom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies