Rakúšanku budú stíhať za týranie psov pochádzajúcich zo Slovenska

NETKY.SK • 21 November 2012, 20:28 • 2 min
Rakúšanku budú stíhať za týranie psov pochádzajúcich zo Slovenska

Rakúšanku budú stíhať za týranie psov pochádzajúcich zo Slovenska - Krimi S viacerými obvineniami v Nemecku i v Rakúsku musí rátať 55-ročná žena zo Stremu na juhu rakúskej spolkovej krajiny Burgenland, v ktorej osobnom vozidle našli nemeckí policajti v so

slovakia

left justify in out

img

S viacerými obvineniami v Nemecku i v Rakúsku musí rátať 55-ročná žena zo Stremu na juhu rakúskej spolkovej krajiny Burgenland, v ktorej osobnom vozidle našli nemeckí policajti v sobotu vo Wiesbadene 14 psov rôznej rasy.

Zvieratá pochádzajúce zo Slovenska nedostali ani najesť, ani napiť a navyše neboli ani zaočkované v súlade s predpismi.

Žena uviedla, že psy boli určené pre nemecké rodiny. Objednávatelia, ktorí túto časť jej výpovede potvrdili, však chceli psíkov z Rakúska alebo Maďarska, vyplýva z dnešnej správy tlačovej agentúry APA, ktorá sa odvoláva na krajinské policajné zdroje.

Rakúšanke hrozí stíhanie aj pre porušenie zákona o preprave zvierat, ktorý presne stanovuje, ako by mali byť zvieratá zabezpečené počas prepravy, čo sa v tomto prípade takisto nestalo.

O psíkov sa momentálne starajú v útulku zvierat v nemeckom Wiesbadene.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies