Rakušania zápasia s chrípkou, epidémia dosiahla vrchol

NETKY.SK • 10 Január 2017, 17:29 • 2 min
Rakušania zápasia s chrípkou, epidémia dosiahla vrchol

VIEDEŇ - Chrípková epidémia v Rakúsku dosiahla v uplynulom týždni doterajší vrchol. Len vo Viedni zaznamenali v jeho priebehu totiž 19.700 nových ochorení, vyplýva z informácií rakúskeho verejnoprávneho rozhlasu ORF s odvolaním sa na tamojšie zdravotnícke zdroje.

slovakia

left justify in out

Počas 51. týždňa (s vianočnými sviatkami) hlásili z metropoly alpskej republiky 11.400 nových prípadov chrípky, v ostatnom týždni uplynulého roka sa údaje nezisťovali.

Predtým však v 50. týždni vo Viedni zaznamenali "iba" asi 9000 prípadov chrípky a ochorení podobného charakteru za týždeň, čo znamená, že v uplynulom týždni došlo k viac ako zdvojnásobeniu tohto počtu prípadov.

 

Experti z úradu pre virológiu Lekárskej univerzity vo Viedni však dnes upozornili aj na fakt, že sa aktivity chrípkových vírusov zvýšili na celom starom kontinente. Najviac ochorení spôsobuje vírus A(H3N2). Naopak, výskyt vírusov typu A(H1N1) zodpovedných za pandémiu z obdobia rokov 2009/2010 je relatívne zriedkavý.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona