Rakúšania sú vo vzťahu k autu poriadkumilovneajší než Rakúšanky

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 10:35 • 2 min
Rakúšania sú vo vzťahu k autu poriadkumilovneajší než Rakúšanky

VIEDEŇ - Rakúski muži sú vo vzťahu k automobilu poriadnejší než ženy. Kým väčšina vodičiek (68 %) považuje vozidlo za predmet bežného použitia, mnohí muži takýto triezvy pohľad nezdieľajú. S odvolaním sa na prieskum internetového autobazáru AutoScout24 o tom informovala agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Takmer 60 % Rakúšanov umýva svoje auto aspoň raz za mesiac a rovnaký počet ho poupratuje a vyčistí aj zvnútra. Každý desiaty rakúsky muž dokonca tvrdil, že vo vlastnom aute má väčší poriadok než v spálni. V prípade rakúskych žien len necelá polovica zájde raz za mesiac do umyvárne a tretina venuje pozornosť aj interiéru.

 

Za najhoršie v cudzom vozidle považuje 35 % respondentov zápach, pričom ženy častejšie krčia nosy než muži. Z prieskumu vyplýva, že 29 % respondentov prekážajú prázdne fľaše a iné odpadky. Z hľadiska najobľúbenejšieho "príslušenstva" sa obidve pohlavia zhodli. V troch štvrtinách rakúskych áut sa nachádzajú slnečné okuliare, dáždniky a vreckovky. Tú správnu zábavu v dvoch tretinách vozidiel zabezpečujú rôzne hudobné nosiče. Približne polovica vodičov vozí so sebou pre všetky prípady mince, nesmú chýbať ani deky a žuvačky.

 

V prípade moderných a starých navigačných pomôcok je súboj medzi mapou a navigačným prístrojom nerozhodný: v 40 % áut je mapa, v 40 % moderná navigácia. Najnižšie skóre z prevážaných predmetov získali sladkosti, cigarety, náhradný odev a kozmetické taštičky.

 

Anketa internetového bazáru AutoScout24 sa konala od 7. do 9. apríla 2015 a zúčastnilo sa na nej 509 rakúskych vlastníkov áut. Na každú otázku bolo možné dať viacero odpovedí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies