Rakúšania sa zlostia na Masalskisa a jeho nájazdové "figúry"

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 13:10 • 2 min
Rakúšania sa zlostia na Masalskisa a jeho nájazdové "figúry"

PRAHA - Kurzy na remízu v tomto zápase klesali závratne už v pondelok večer. Bookmakeri stávkových kancelárií tak reagovali na správanie sa tipujúcich ohľadom utorňajšieho zápasu na hokejových MS. Francúzi v ňom akýmkoľvek spôsobom potrebovali vyhrať a Lotyši získať bod.

slovakia

left justify in out

Tento predpoklad dospel do logickej reality víťazstvom Francúzov 3:2 po nájazdovom rozstrele. Všetci na ľade boli spokojní, Francúzi s dvoma bodmi, Lotyši s jedným a oba tímy sa zachránili v elitnej kategórii MS.

 

No v hľadisku sedeli smutní Rakúšania, ktorých práve tento jediný zo štyroch možných výsledkových vzorcov mohol poslať späť o kategóriu nižšie a aj ich napokon poslal. "Je to veľmi emocionálne a ťažko sa mi hľadajú slová. Spolu sme tento zápas sledovali a spolu sme pociťovali intenzívne sklamanie. Takmer až zlosť. Normálne sme tomu nemohli uveriť," povedal pre APA tréner rakúskych hokejistov Daniel Ratushny.

 

Oči si iste pretierali najmä nezainteresovaní diváci, ak takí boli. Pozoruhodné nájazdové expozé všetkých aktérov a najmä lotyšského brankára "vytočilo" redaktora rakúskej tlačovej agentúry, ktorý nezostal len pri otázkach na hráčov a trénera. Napísal aj osobitný článok, v ktorom spochybňuje cenu pre najlepšieho hráča zápasu, za Lotyšov ju dostal práve Edgars Masalskis. Text APA okrem iného uvádza: "V nájazdoch Francúzom nechytil ani jeden pokus a urobil pri tom veľmi zlú figúru. Vždy sa skoro zložil na ľad a dal francúzskym strelcom Damienovi Fleurymu, Julienovi Desrosiersovi a Stephaneovi da Costovi dostatok miesta na to, aby ho prekonali."

 

Masalskisov výkon v nájazdoch sa napríklad nepozdával ani redaktorovi švajčiarskeho denníka Berner Zeitung. Brankár vraj zanechal dojem, ktorý vyvoláva otázniky, lebo skorým zložením sa na ľad uvoľnil strelcom priestor na skórovanie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies