Rakúšania sa pripravujú na masívne protivládne demonštrácie, ak sa chystáte do Viedne zajtra by ste ísť nemali

NETKY.SK • 18 December 2017, 07:47 • 2 min
Rakúšania sa pripravujú na masívne protivládne demonštrácie, ak sa chystáte do Viedne zajtra by ste ísť nemali

VIEDEŇ – Naši rakúski susedia sa rozhodli zajtra vyjsť do ulíc a demonštrovať povolebné zostavenie vlády. Sú nespokojní s vládnou koalíciou politických strán ÖVP a FPÖ.

slovakia

left justify in out

Mnohí Rakúšania sa pripravujú na sériu demonštrácii, ktorými chcú dať jasne najavo nesúhlas so zložením vládnej koalície. V prípade, že sa chystáte do Viedne, či už na vianočné nákupy alebo trhy, rátajte s rozsiahlymi obmedzeniami. Rakúska polícia odporúča, aby sa nielen obyvatelia metropoly, ale aj návštevníci vyhli miestam ako Ballhausplatz, Hofburg, Minoritenplatz a ďalším oblastiam centra.

 

Podľa miestnych strážcov zákona môže dôjsť k všeobecnému ohrozeniu života, zdravia či majetku. V prípade odignorovania nariadení polície, hrozia previnilcom vysoké pokuty, vo výške až 360 eur. Rakúsky automobilový, motorový a turistický klub (ÖAMTC) varuje ľudí pred hroziacim dopravným kolapsom. Ak pracujete vo Viedni či sa do metropoly chystáte z nejakého iného dôvodu, ak to nie je nevyhnutné, svoju cestu si radšej preplánujte.

 

Podľa zozbieraných informácií sa centrum Viedne zaplní demonštrantmi z najrôznejších kútov krajiny a v rámci zachovania vlastnej bezpečnosti, by ste sa tejto zóne mali radšej vyhnúť. Vjazd do centra bude taktiež zablokovaný pre rozmiestnené kovové bariéry. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies