Rakúšania popíjali pred Slovinskom, teraz sa kajajú

NETKY.SK • 21 Február 2014, 08:47 • 2 min
Rakúšania popíjali pred Slovinskom, teraz sa kajajú

SOČI - Rakúski hokejisti oslavovali v národnom dome na Červenej Poľane dlho do noci víťazstvo v zápase základnej skupiny nad Nórmi, čo mohlo ovplyvniť aj ich výkon v súboji o postup do štvrťfinále proti Slovincom. V Rakúsku zavládlo po oslave hokejistov, na ktorej sa zúčastnil aj hviezdny Thomas Vanek, veľké sklamanie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hokejisti popíjali v Rakúskom dome, asi hodinu cesty od olympijskej dediny. Večierok sa údajne pretiahol do ranných hodín, o deň a pol neskôr sa hral jeden z najdôležitejších zápasov rakúskej hokejovej histórie. Rakúšania napokon so Slovincami prehrali hladko 0:4.

"Po víťazstve nad Nórskom sme navštívili Rakúsky dom. Neskôr sme sa presunuli do jeho súkromných priestorov, kde sme sa zdržali dlhšie. Na druhý deň sme nemali zápas, ale nebolo to z našej strany profesionálne. Nemalo to však žiaden vplyv na zápas so Slovinskom. Vieme však, že sme vzory a oslavu sme mali presunúť až na večer po našom poslednom vystúpení na turnaji,“ priznali vo vyhlásení rakúski hráči z NHL Thomas Vanek, Michael Raffl a Michael Grabner. Všetci traja sa zhodli, že v budúcnosti sa podobnému správaniu vyhnú. "Sme ľudia, ktorí robia chyby. Dostali sme lekciu. Chceme sa ospravedlniť za negatívny dojem, ktorý mohol vzniknúť vo verejnosti,“ doplnilo trio hráčov. 

Rakúskeho reprezentačného trénera Mannyho Viveirosa počínanie jeho zverencov rozčarovalo. O popíjaní sa dozvedel od novinárov. Ak by o tom vedel už pred zápasom, asi by podľa vlastných slov hráčov na duel nenominoval a poslal ich domov. "Som prekvapený z toho, čo sa stalo. Pre mňa to bol šok. Vedel som, že hráči sa tam idú najesť. Všetci sú dospelí, profesionáli a mali by vedieť, čo môžu a čo nie. Je jasné, že z tohto prípadu vyvodíme dôsledky. V pokoji si to preberieme v najbližších dňoch a asi padnú interné tresty,“ povedal tréner Manny Viveiros. Informácie zverejnil web Nachrichten.at.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona