Rakušania našli v zaplombovanom kamióne päť ilegálnych migrantov

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 18:00 • 2 min
Rakušania našli v zaplombovanom kamióne päť ilegálnych migrantov

SPIELFELD - Rakúsko vyhostilo do Slovinska štyroch Pakistancov a Afganca, ktorých našli v nákladnom priestore zaplombovaného kamiónu. Colníkov na hraničnom priechode v Spielfelde upozornil na čudné zvuky z vozidla bosniansky vodič, ktorého kamión následne otvorili za prítomnosti mužov zákona.

slovakia

left justify in out

Informáciu, ktorú prinieslo najskôr internetové vydanie novín Kleine Zeitung potvrdili pre tlačovú agentúru APA dnes policajné zdroje. Plomba na kamióne bola neporušená. Zostáva tak otázkou, kedy sa ilegálni migranti, ktorých vzhľadom na dobrý zdravotný stav Rakúsko vrátilo do Slovinska, dostali do vozidla. Dokumenty totožnosti pätica pri sebe nemala.

 

Podľa dostupných informácií išlo o prvý podobný prípad prevádzačstva v Spielfelde od uzavretia balkánskej migračnej trasy. Bezpečnostné zložky však očakávajú, že v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch sa o ilegálny vstup do Rakúska pokúsi opäť vyšší počet utečencov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies