Rakúšania doživotne dištancovali Tabogu za korupciu

NETKY.SK • 20 Február 2014, 12:23 • 2 min
Rakúšania doživotne dištancovali Tabogu za korupciu

VIEDEŇ - Rakúska únia ligových klubov doživotne dištancovala Dominiqua Tabogu z futbalového diania. Tridsaťjedenročnému bývalému hráčovi Grödigu preukázali korupčné správanie, o treste rozhodla disciplinárka Bundesligy.

slovakia

left justify in out

Tabogov niekdajší spoluhráč Thomas Zündel vyviazol so suspendáciou na 12 mesiacov s platnosťou od 19. decembra 2013.

Prokuratúra v Salzburgu zatkla Tabogu vlani koncom novembra pre podozrenie z pokusov ovplyvňovať výsledky, vo väzbe strávil dva mesiace. Tridsaťjedenročný viedenský rodák tvrdil, že ho do nekalého konania tlačil bývalý rakúsky reprezentant s bosnianskymi koreňmi Sanel Kuljič ako veriteľ. Samotného Kuljiča zadržali 12. novembra, keď čakal na stretnutie s Tabogom, ktorý informoval políciu o hrozbách voči svojej osobe aj rodine. Medzičasom sa v právnej aj športovej rovine stal z obete páchateľom, keď vyšetrovanie ukázalo, že v snahe vyrovnať osobné dlhy nahováral v sezóne 2012/2013 štyroch spoluhráčov na machinácie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies