Rakúšania bod od postupu na ME, Švédi potrebujú víťazstvo

NETKY.SK • 7 September 2015, 14:18 • 2 min
Rakúšania bod od postupu na ME, Švédi potrebujú víťazstvo

VIEDEŇ - Futbalistom Rakúska chýba už len krôčik k zisku miestenky na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska. Zverenci trénera Marcela Kollera zvíťazili v rámci kvalifikačnej G-skupiny v sobotu vo Viedni nad Moldavskom 1:0 a v utorok ich čaká náročný duel v Štokholme proti švédskemu národnému tímu. Rakúšanom stačí remíza, aby postúpili na záverečný turnaj ME z prvého miesta. Nič na tom nezmení ani očakávaná výhra Ruska na pôde Lichtenštajnska.

slovakia

left justify in out

"Nie je dobré, keď hovoríte len o remíze a tím sa pripraví na túto taktiku. Ideme si do Švédska po víťazstvo," cituje portál tt.com Kollerove slová. Aj keby Rakúšania prehrali na škandinávskej pôde, k dispozícii majú ešte októbrové zápasy v Čiernej Hore a doma s Lichtenštajnskom. "Vždy si viac užívate situáciu, keď do toho idete naplno, ako keby ste boli pod tlakom. Švédi nebudú bezhlavo útočiť a stavať všetko na jednu kartu, majú pred nami rešpekt," dodal Koller.

V úplne inej situácii je Švédsko. "Modro-žltí" prehrali v sobotu v Rusku (0:1) a v tabuľke G-skupiny im patrí druhé miesto o sedem bodov za Rakúšanmi. Pred Rusmi majú jednobodový náskok. Navyše, Škandinávci po prvom polčase duelu v Moskve prišli o svoju najväčšiu hviezdu Zlatana Ibrahimoviča. Útočník Paríža St. Germain mal problémy s brušným svalstvom. "Na tréningu sa zapojil do modelovaného zápasu, takže uvidíme. Mám však pozitívnu náladu. Musíme počkať do zajtra, ako sa bude cítiť. Či bude môcť nastúpiť, posúdime až v utorok," povedal tréner Švédska Erik Hamrén podľa expressen.se.

Utorkové zápasy G-skupiny sa začnú o 20.45 h SELČ. Kým Rakúsko sa môže kvalifikovať na ME po druhý raz po roku 2008 (vtedy bolo organizátorom spolu so Švajčiarskom), Švédsko bojuje o šiestu účasť, od roku 2000 bola severská krajina na každom európskom šampionáte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona