Rakúšania chcú rozvíjať hospodársku spoluprácu s Čínou

NETKY.SK • 26 Október 2011, 01:38 • 2 min
Rakúšania chcú rozvíjať hospodársku spoluprácu s Čínou

Rakúšania chcú rozvíjať hospodársku spoluprácu s Čínou

slovakia

left justify in out

img

V päťročnom pláne na roky 2011 až 2015 bude Čína výdatne investovať do rozvoja infraštruktúry a ochrany životného prostredia. Na plnení tohto programu sa chce podieľať aj Rakúsko. Prezident jeho hospodárskej komory Christoph Leitl v Pekingu tento záujem tlmočil predsedovi Čínskej rady pre rozvoj zahraničného obchodu (CCPIT) Wanovi Ťi-fejovi.
Upevneniu hospodárskych vzťahov oboch krajín má pomôcť aj budúcotýždňová návšteva čínskeho prezidenta Chu Ťin-tchaa vo Viedni a dvojstranné sympózium, ktoré začiatkom novembra zorganizuje Rakúska hospodárska komora pre podnikateľov a manažérov z oboch krajín.
Čína sa teraz zameriava na zvýšenie energetickej efektívnosti, ochranu životného prostredia a výrobu elektrickej energie z obnoviteľných zdrojov. Rakúsko jej má vo viacerých oblastiach čo ponúknuť.
Podľa rakúskej ministerky dopravy Doris Buresovej Rakúsko sa môže zúčastňovať na rozvoji čínskej dopravnej techniky, zdravotníckej techniky, strojárstva, elektroniky a chémie, ale aj zariadení pre energetiku a ochranu životného prostredia.
Buresová na čínsko-rakúskom hospodárskom fóre Vision China 2020 v Pekingu uviedla, že cieľom jej návštevy je ďalej prehĺbiť úzku spoluprácu Rakúska s Čínou.

Zdroj: TASR/APA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies