Rakitič sa ospravedlnil za vyčíňanie fanúšikov, tréner Čačič ich nazval teroristami

NETKY.SK • 18 Jún 2016, 12:16 • 2 min
Rakitič sa ospravedlnil za vyčíňanie fanúšikov, tréner Čačič ich nazval teroristami

SAINT-ETIENNE - Chorvátski futbalisti sa ospravedlnili za vyčíňanie svojich fanúšikov v závere piatkového duelu na EURO 2016 proti Česku. Chuligáni z Jadranu najskôr hodili na trávnik Štadióna Geoffroya Guicharda v Saint-Etienne niekoľko svetlíc, následne i delobuch, ktorý ohrozil domácich usporiadateľov a potom sa medzi sebou pobili v hľadisku.

slovakia

left justify in out

Hlavný rozhodca stretnutia Mark Clattenburg stretnutie na chvíľu prerušil. Viacerí chorvátski futbalisti prišli k sektoru upokojiť fanúšikov, ale tí v potýčkach pokračovali. Vynútená prestávka pomohla Čechom, ktorí v samom závere vďaka premenenej penalte Tomáša Necida napokon vyrovnali na konečných 2:2.

 

Chorváti prišli nielen o body, ale čaká ich aj mastná pokuta od Európskej futbalovej únie (UEFA). Tá už začala s disciplinárnym konaním, trest by mala oznámiť v sobotu. Chorvátsko má bohatú históriu s problémovým správaním futbalových chuligánov. V kvalifikácii na ME prišli "šachovnicoví" o bod v tabuľke a dostali aj pokutu 100.000 eur za to, že pred zápasom proti Taliansku fanúšikovia vypálili na trávnik štadióna v Splite swastiku.

 

Tréner Chorvátska Ante Čačič po zápase s Českom povedal, že správanie chuligánov malo veľký podiel na konečnom výsledku. "Obrali nás o body. Hráči ich museli ukľudňovať a stratili tak koncentráciu na zápas. V závere sa to ukázalo, keď sme súperovi nezmyselne darovali penaltu. Pre mňa to nie sú fanúšikovia, sú to športoví teroristi," hneval sa Čačič. Najlepší hráč Chorvátska v piatkovom dueli Ivan Rakitič sa ospravedlnil všetkým dotknutým stranám. "Musíme sa ospravedlniť UEFA, Českej republike i všetkým ľuďom na zápase či pri televíznych obrazovkách. Správanie problémovej skupiny fanúšikov bolo neakceptovateľné. Mrzí nás to," povedal Rakitič.

 

Trest od UEFA neminie ani Turecko. Fanúšikovia z krajiny polmesiaca hádzali na trávnik svetlice počas zápasu so Španielskom v Nice. V závere súboja na štadióne Allianz Riviera odpálili aj viacero dymovníc.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona