Rakitič po triumfe Barcy v Borisove: Najkomplexnejší výkon v sezóne

NETKY.SK • 21 Október 2015, 09:56 • 2 min
Rakitič po triumfe Barcy v Borisove: Najkomplexnejší výkon v sezóne

MINSK - Vo svojej aréne v tejto sezóne vypálili rybník rímskemu AS Rím, na úradujúceho víťaza Ligy majstrov však boli prikrátki.

slovakia

left justify in out

Futbalisti FC Barcelona na pôde BATE Borisov potvrdili úlohu favorita a po triumfe 2:0 si upevnili post lídra E-skupiny. Neymar bol po štvorgólovej kanonáde do siete Raya Vallecano tentokrát v úlohe asistenta, z jeho prihrávok profitoval Ivan Rakitič.

 

Chorvátsky reprezentant nefiguroval v základnej jedenástke a na ihrisko sa dostal až po zranení Sergiho Roberta. Tréner Luis Enrique totiž presunul do stredu poľa Javiera Mascherana. "Teší ma, že som svojimi gólmi pomohol tímu. Najdôležitejšie však je, že sme vyhrali. Hrať v takýchto podmienkach a zime nie je žiadna malina. Myslím si, že to bol náš najkomplexnejší výkon v tejto sezóne. Zdobila nás pevná obrana a v útoku sme bojovali o každú loptu. Vypracovali sme si veľa šancí, k úplnej spokojnosti chýbal ešte jeden gól," povedal Rakitič pre akreditované médiá.

 

Kouča Enriqueho potešilo, že Barca sa na rozdiel od duelu s Vallecanom vyvarovala "kiksov" v defenzíve. "V uplynulých zápasoch to v našich zadných radoch dosť škrípalo a mali sme problémy s premieňaním šancí. Verím, že triumf v Borisove môže byť v tomto smere akýmsi zlomom. Celkovo som spokojný s hrou i výsledkom, zápasy Ligy majstrov na ihriskách súperov nie sú nikdy jednoduché. Škoda, že sa nám nepodarilo streliť viac gólov. Pokiaľ ide o zranenie Sergiho Roberta, nemalo by ísť o nič vážne."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona