Rakety vystrelené povstalcami z Jemenu takmer zasiahli americký torpédoborec

NETKY.SK • 10 Október 2016, 09:01 • 2 min
Rakety vystrelené povstalcami z Jemenu takmer zasiahli americký torpédoborec

DUBAJ - Dve raketové strely odpálené v noci nadnes z povstaleckého územia v Jemene dopadli do tesnej blízkosti amerického raketového torpédoborca USS Mason v Červenom mori, informovali dnes americké námorné sily.

slovakia

left justify in out

Uviedli, že rakety boli vystrelené v rozmedzí 60 minút a dopadli do mora pred USS Mason. Píše o tom agentúra AP.

Ani jeden americký námorník nebol pri útoku zranený a USS Mason, ktorý má domovskú základňu v americkom Norfolku vo Virgínii, nebol poškodený, oznámil hovorca Pentagónu kapitán Jeff Davis.

 

Podľa hovorcu amerického vojenského námorníctva Iana McConnaugheyho je však nejasné, či bol cieľom útoku raketový torpédoborec, i keď strely smerovali tým smerom.

 

Medzitým bol podniknutý balistický raketový útok z Jemenu na saudskoarabskú leteckú základňu neďaleko moslimského svätého mesta Mekka, oznámili saudskoarabské i povstalecké médiá. Útok označili za najhlbší prienik šiitských povstalcov a ich spojencov do vnútra územia Saudskoarabského kráľovstva.

 

K útoku došlo niekoľko dní nato, ako sa cieľom raketových striel odpálených podľa všetkého šiitskými povstalcami v Jemene - zvanými húsíovia - a ich spojencami stala loď Spojených arabských emirátov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona