Rakety odpálené z Egypta zranili v Izraeli štyroch ľudí

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 07:52 • 2 min
Rakety odpálené z Egypta zranili v Izraeli štyroch ľudí

JERUZALEM - Štyroch civilistov zranili dnes tri rakety vypálené z Egypta na izraelské letovisko Eilat pri Červenom mori, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na izraelské bezpečnostné zdroje.

slovakia

left justify in out

Podľa zdroja rakety odpálili islamskí militanti z nepokojného Sinajského polostrova s úmyslom podkopať úsilie Káhiry o sprostredkovanie prímeria, ktoré by ukončilo týždeň trvajúce ostreľovanie a raketové útoky medzi Izraelom a Palestínčanmi v pásme Gazy. Izraelské nálety si podľa agentúry Reuters do dnešného dňa vyžiadali životy najmenej 180 Palestínčanov.
      

Izrael spustil minulý utorok vzdušnú ofenzívu v pásme Gazy, ktoré je pod kontrolou militantného Hamasu s odôvodnením, že reaguje na intenzívne ostreľovanie svojho územia z Gazy. 
      

Bezprostredným podnetom pre vypuknutie násilností bol únos a zabitie troch izraelských tínedžerov na Západnom brehu minulý mesiac a následný únos a zabitie palestínskeho tínedžera ako odvetný čin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies