Raketový útok na základňu OSN v Mali: Zomreli traja ľudia

NETKY.SK • 28 November 2015, 12:53 • 2 min
Raketový útok na základňu OSN v Mali: Zomreli traja ľudia

DAKAR - Životy dvoch vojakov a jedného civilistu si vyžiadal raketový útok neznámych ozbrojencov na základňu mierových síl Organizácie Spojených národov v Mali známych ako MINUSMA, ku ktorému došlo dnes v meste Kidal na severe krajiny. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Približne o 04.00 h boli na základňu MINUSMA vypálené rakety. Máme troch mŕtvych a štyroch ťažko zranených," uviedol hovorca mierovej misie OSN v Mali Olivier Salgado.

 

Jednotky MINUSMA boli do Mali vyslané po tom, ako islamskí militanti obsadili púštny sever krajiny. Vojenská operácia pod velením Francúzska vyhnala povstalcov z malých i veľkých miest, avšak zvyšky islamistických bojovníkov naďalej podnikajú útoky. Niektorí z nich sú napojení na medzinárodnú teroristickú sieť al-Káida.

 

O aktivitách islamistov v Mali svedčí aj incident z 20. novembra, keď po útoku militantov na hotel Radisson Blu v malijskej metropole Bamako zahynulo 19 ľudí a dvaja atentátnici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona