Raketový rast: IOTA štvrtou najväčšou kryptomenou na svete

NETKY.SK • 6 December 2017, 12:14 • 2 min
Raketový rast: IOTA štvrtou najväčšou kryptomenou na svete

NEW YORK – Obchodované objemy kryptomeny IOTA dosiahli v uplynulých 24 hodinách takmer tri miliardy dolárov a dopyt stále rastie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Cena digitálnej meny IOTA voči doláru pokračuje rýchlom raste, pričom za posledných 24 hodín posilnila takmer o 70%. Vďaka obrovskému dopytu IOTA prelomila úroveň piatich dolárov po prvýkrát vo svojej histórii. V čase písania tohto článku (06.12.2017 11:13) sa IOTA obchoduje na úrovni 5,15 USD.

Takýto raketový nárast hodnoty pomohol kryptomene IOTA prekonať aj Ripple a momentálne je to štvrtá najväčšia digitálna mena podľa trhovej kapitalizácie. Tá aktuálne dosahuje 14,3 miliardy dolárov.

 

 

 

IOTA sa v súčasnosti teší obrovskému záujmu zo strany investorov. V uplynulých 24 hodinách bola IOTA najobchodovanejšou kryptomenou, hneď po Bitcoine, pričom objemy obchodovania dosiahli rekordnú hodnotu 2,98 miliardy dolárov. Takmer štvrtina tohto objemu bola obchodovaná na druhej najväčšej juhokórejskej burze Coinone, kde sa IOTA predávala za viac ako 8 dolárov. CoinMarketCap dokonca vylúčil burzu Coinone z výpočtu priemernej ceny IOTA na trhu kvôli obrovskému cenovému rozdielu voči ostatným burzám.

 

img

 

Najpopulárnejšou burzou na obchodovanie s IOTA zostáva však Bitfinex, kde sa za uplynulých 24 hodín obchodovalo až 60% z celkového objemu. Na šanghajskej platforme Binance sa obchodovalo približne 16% z celkového objemu.

Súčasná prudký rast IOTA bol spustený oznámením z minulého týždňa, že nadácia IOTA Foundation v Berlíne rozvíja trh údajov business-to-business, ktorý využíva Tangle protokol. Projekt podporilo viac ako 20 veľkých spoločností vrátane Microsoftu, Cisco Systems, Volkswagenu či Samsungu. Projekt bol odhalený 28.novembra a odvtedy cena kryptomeny IOTA narástla o viac ako 400%.

V kuloároch sa začína šepkať, že IOTA by mohla byť novým Ethereom, ale o tom si napíšeme nabudúce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona