Raketa zasiahla kontrolnú vežu letiska v Tripolise

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 07:31 • 2 min
Raketa zasiahla kontrolnú vežu letiska v Tripolise

TRIPOLIS - Niekoľko rakiet typu Grad zasiahlo v pondelok medzinárodné letisko v líbyjskom hlavnom meste Tripolis, informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií, ktoré agentúre poskytol líbyjský vojak, pri ostreľovaní letiska došlo k poškodeniu kontrolnej veže a odbavovacej haly ako aj k zničeniu niekoľkých lietadiel. Pri útoku zahynuli dvaja líbyjskí vojaci.     
      

Hovorca líbyjskej vlády spresnil, že došlo k zničeniu až 90 percent všetkých lietadiel na letisku. "Vláda skúma možnosti zapojenia medzinárodných síl pre zvýšenie bezpečnosti," povedal novinárom.
      

V Tripolise dochádza k jednému z najväčších výbuchov násilia od zosadenia dlhoročného diktátora Muammara Kaddáfího v roku 2011. Násilnosti vypukli kvôli bojom jednotlivých milícií, ktoré bojujú o nadvládu nad letiskom. O život už prišlo najmenej šesť ľudí a 25 bolo zranených.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona