Raketa z Gazy zasiahla Izrael presne v čase vypršania dočasného prímeria

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 15:43 • 2 min
Raketa z Gazy zasiahla Izrael presne v čase vypršania dočasného prímeria

JERUZALEM - Palestínski militanti odpálili dnes raketu z pásma Gazy na Izrael práve v čase, keď vypršalo päťhodinové humanitárne prímerie.

slovakia

left justify in out

Podľa izraelskej armády dopadla raketa na mesto Aškelon presne o 15.00 h miestneho času (14.00 h SELČ), keď sa skončilo dohodnuté zastavenie vojenských aktivít. Neboli hlásené žiadne zranenia, informovala agentúra AP.
     

Dočasné prímerie platilo dnes z iniciatívy OSN, cieľom bolo umožniť Palestínčanom z Gazy, aby sa zásobili potravinami, vodou a ďalšími základnými potrebami po desiatich dňoch izraelskej vzdušnej ofenzívy, zameranej na zastavenie raketových útokov na Izrael.
     

V stanovenom rannom termíne obe strany skutočne pozastavili všetky bojové operácie, militanti z pásma Gazy však počas piatich hodín prímeria odpálili na južný Izrael najmenej tri mínometné strely. Izraelská armáda na útoky nereagovala. Podľa polície nedošlo k žiadnym zraneniam ani materiálnym škodám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona