Raketa z Gazy zabila prvého Izraelčana od začiatku ofenzívy

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 07:39 • 2 min
Raketa z Gazy zabila prvého Izraelčana od začiatku ofenzívy

JERUZALEM - Raketa odpálená z pásma Gazy zabila dnes izraelského civilistu. Ide o prvú izraelskú obeť počas týždeň trvajúcich bojov proti palestínskym militantom, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Muž podľahol zraneniam, ktoré utrpel pri ostreľovaní hraničného priechodu Erez medzi pásmom Gazy a Izraelom, oznámila izraelská armáda. Radikálne hnutie Hamas, ktoré vládne v Gaze, sa prihlásilo k zodpovednosti za odpálenie rakety, ktoré zasiahlo pohraničnú oblasť. Izraelská polícia podľa agentúry AP informovala, že zabitým je tridsiatnik, ktorý doviezol jedlo vojakom na hraničnom priechode.
      

Pri leteckých úderoch v pásme Gazy, ktoré Izrael spustil pred týždňom s cieľom zastaviť raketové útoky na svoje územie, zahynulo dosiaľ takmer 200 Palestínčanov. Militanti z Gazy odvtedy odpálili na Izrael vyše 1100 rakiet. Podľa policajného hovorcu zranili rakety najmenej 15 Izraelčanov, až dodnes však žiadneho nezabili, z veľkej časti vďaka systému protivzdušnej obrany Železná kupola.
      

Izraelský premiér Benjamin dnes večer vyhlásil, že Izrael zintenzívni ofenzívu po tom, ako Hamas neprijal Egyptom navrhované prímerie a namiesto toho pokračoval v odpaľovaní rakiet. Izraelská armáda vzhľadom na to po šiestich hodinách letecké útoky popoludní obnovila.
      

"Bolo by lepšie vyriešiť to diplomaticky, a to sme sa aj pokúsili urobiť, keď sme prijali egyptský návrh na prímerie, avšak Hamas nám nedáva inú možnosť, než rozšíriť a zintenzívniť ofenzívu voči nemu," povedal Netanjahu v živom televíznom vysielaní. "Hamas si zvolil pokračovanie bojov a za toto rozhodnutie zaplatí," vyhlásil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies