Raketa kurdských povstalcov minula cieľ, zabila 9-ročné dievčatko

NETKY.SK • 28 September 2015, 13:41 • 2 min
Raketa kurdských povstalcov minula cieľ, zabila 9-ročné dievčatko

ANKARA - Raketa vystrelená kurdskými povstalcami minula cieľ a zasiahla dom v meste na juhovýchode Turecka, kde zabila deväťročné dievčatko. Pri incidente utrpelo zranenia päť ďalších ľudí. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP s odvolaním sa na tureckú políciu.

slovakia

left justify in out

V policajnom vyhlásení sa uvádzalo, že terčom útoku povstalcov zo Strany kurdských pracujúcich (PKK), ktorý sa odohral minulý piatok večer, malo byť policajné vozidlo v meste Bismil, namiesto neho však zasiahli dom.

 

Povstalci z PKK sú podozriví aj z dnešného odpálenia bomby na ceste v prevažne kurdskej provincii Bitlis, kde výbuch zranil približne 20 vojakov vezúcich sa v armádnom vozidle. Nikto z nich neutrpel vážne zranenia, uviedla súkromná tlačová agentúra Dogan. Násilie medzi PKK a tureckými bezpečnostnými silami znovu prepuklo toto leto, čo silne narušilo krehký mierový proces medzi vládou a Kurdmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies