Raketa KĽDR dopadla do vôd Japonska, druhá vybuchla pri štarte

NETKY.SK • 3 August 2016, 06:40 • 2 min
Raketa KĽDR dopadla do vôd Japonska, druhá vybuchla pri štarte

SOUL - Severná Kórea nevypálila dnes jednu balistickú raketu, ale dve, pričom jedna vybuchla hneď po štarte. Pre agentúru TASS to uviedol predstaviteľ Strategického velenia Spojených štátov (USSTRATCOM).

slovakia

left justify in out

"Prvé náznaky ukazujú, že jedna z rakiet vybuchla hneď po štarte, zatiaľ čo druhá bola sledovaná nad Severnou Kóreou až po Japonské more," povedal nemenovaný predstaviteľ USSTRATCOM.

 

Japonský minister obrany Gen Nakatani predtým uviedol, že balistická raketa, ktorú vypálila Severná Kórea, dopadla zrejme do vôd výlučnej hospodárskej zóny (EEZ) Japonska.

 

Raketa letela zhruba 1000 kilometrov a dopadla približne 250 kilometrov západne od pobrežia japonskej prefektúry Akita, povedal Nakatani, ktorého citovala agentúra DPA.

 

Agentúra Jonhap, ktorá sa odvolala na juhokórejské vládne zdroje, napísala, že išlo zrejme o raketu stredného doletu typu Rodong a letela približne 1000 kilometrov.

 

Agentúra Reuters s odvolaním sa na juhokórejskú armádu informovala, že Severokórejčania vypálili raketu zo západnej časti krajiny a dopadla do mora na východnom pobreží. Ďalšie podrobnosti juhokórejská armáda bezprostredne nezverejnila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies