Rakby rád varí a zdravo sa stravuje

NETKY.SK • 2 Jún 2015, 08:06 • 2 min
Rakby rád varí a zdravo sa stravuje

BRATISLAVA - Slovenský rapper Rakby sa zdravo stravuje.

slovakia

left justify in out

„Vôbec nejem fastfoody, snažím sa dať si vždy niečo normálne, nie nejakú blbosť.  Veľa si varím a jem doma. V reštauráciách sa väčšinou sklamem,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA. Podľa vlastných slov bol už od malička fajnšmeker. „Vždy som rád chodil po reštauráciách a ochutnával som hocijakú kuchyňu,“ prezradil interpret, ktorý si vraj doma pripravuje samé zdravé recepty. „Snažím sa jesť málo sacharózy, veľa fruktózy, nahradzovať si to, veľa ovocia a zeleniny, vlákniny a tieto veci. Nejem ani kuracie mäso, ale hovädzie a veľa rýb a veľa takého tmavšieho mäsa. Frajerka má otca poľovníka, čiže máme stále k dispozícii divinu,“ priblížil.


Známy rapper by podľa vlastných slov navaril takmer čokoľvek. „Navaril by som hocičo, aj hamburgery si robím vlastné, aj cézar šalát z bravčovej panenky so slaninou a s parmezánovou omáčkou, noky som minule robil vlastné z polohladkej múky, cestoviny viem od výmyslu sveta - to sú jednoduché veci, ale musí sa človeku chcieť a musí mať na to aj trošku čas. Hodinu to trvá určite, ešte kým sa človek naje a umyje si po sebe veci, ale ja som spokojný. Keď si navarím, je to moje, ja som si to urobil, som z toho šťastný a nesklamem sa v tom,“ dodal 26-ročný rodák z Nitry.


„V reštauráciách jeden nikdy nevie, niekedy sa stane, že sa aj v dobrej reštaurácii zmení kuchár alebo čo, máte to inak urobené, potom si z toho taký sklamaný... Keby som v Bratislave jedol také exkluzívne jedlá, aké si varím doma, tak dávam za jedlo mesačne aj dvetisíc eur, takto to stojí o polovicu menej,“ podotkol Rakby, ktorého najobľúbenejším jedlom navždy zostane žemľovka od babičky. „Mám strašne rád aj suši a steaky, mäsové veci, bryndzové halušky mám strašne rád so slaninou, veľa vecí, nevedel by som si asi vybrať len jednu. Mám rád aj cestoviny - capellini s buffalo mozzarellou a s rajčinovou omáčkou a čím ďalej, tým radšej mám jednoduché veci, zmiešam tri ingrediencie - parmezán, olivový olej a neviem čo do toho a je to fantastické, nepotrebujem nič viac,“ povedal rapper.


Existujú však i pokrmy, ktoré by vraj do neho nikto nedostal. „Nemám rád tlačenku a držkovú polievku. Tie by som asi nedal. A potom také tie polotovary nemám to rád. Aj keď vysmážaný syr, keď je dobrý, s varenými zemiačikmi a domácou tatárskou, tak to mám rád tiež. Záleží na tom, ako je to jedlo urobené,“ podotkol mladý interpret, ktorý dobré jedlo zároveň vyvažuje pravidelným športom. „Nedám si dve blbosti za deň a, samozrejme, ľúbim aj športovať - beach volejbal, basketbal, plávanie a neviem čo všetko povymýšľam, bicykel by som si chcel znova kúpiť. Mám potrebu sa hýbať, nemohol by som týždeň sedieť alebo ležať a len sa voziť na aute. Potrebujem sa prejsť, mám rád fyzickú aktivitu,“ dodal.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona