Rakby čerpá námety na texty z vlastných zážitkov

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 09:48 • 2 min
Rakby čerpá námety na texty z vlastných zážitkov

BRATISLAVA - Slovenský rapper Rakby čerpá námety na texty svojich piesní z vlastného života.

slovakia

left justify in out

"Námety prichádzajú z môjho života, z toho, čo spoznávam. Na albume Fresh som mal niečo o strednej škole, pesnička Ranný bubák je o tom, ako sa človek zobudí opitý vedľa niekoho, s kým sa vyspal a ani náhodou to nechcel urobiť, Pod papučou - to je zas taká klišé téma, ale nikto o tom na Slovensku, pokiaľ viem, zatiaľ nič neurobil, Nie si sám s Dominikou Mirgovou hovorí zas o tom, akí sú ľudia stále uzavretí a myslia iba na to najhoršie, myslia si, že nemajú nikoho a pritom majú, len to nevidia,“ vymenoval v rozhovore pre agentúru SITA 26-ročný interpret, ktorý v súčasnosti podľa vlastných slov pripravuje aj texty na nové témy.


"Teraz som rozbehol témy 'karma' a 'svet patrí nám', téma 'načo si s ním' - to je tak isto vec, načo si s ním, keď ti robí zle a keď ťa ten frajer odrbáva alebo téma 'muži verzus ženy', o tom, akí sme odlišní a 'kilo' - každý chce požičať kilo a keby som každému požičal kilo, tak nemám ani to jedno kilo, to je taká vtipná,“ dodal rodák z Nitry, ktorý sa podľa vlastných slov pomaly ale isto približuje k svojmu vlastnému štýlu.


"Ešte sám neviem, či už to je to moje vykryštalizovanie, či toto je ten môj smer a môj štýl, že takto si to budem robiť, ale myslím, že sa k tomu pomaly približujem,“ poznamenal interpret, ktorý je zároveň podľa vlastných slov zmierený s tým, že medzi mladými ľuďmi celkom neprerazí. "Nebudem možno najpopulárnejší medzi mladými ľuďmi, lebo tí chcú väčšinou počuť nejakú agresiu, búria sa a nevedia, čo chcú. Ja sám, keď som bol mladší, počúval som ťažšiu a tvrdšiu hudbu ako teraz,“ uviedol Rakby. "Momentálne počúvam príjemnejšie a melodickejšie veci - Ed Sheeran vydal neskutočný album, aj James Arthur, jeho posledný album je tiež neuveriteľný a idem si teraz celkom aj Britov, čo začínajú spievať,“ priblížil talentovaný rapper, ktorý by rád v blízkej budúcnosti začal produkovať melodickejšiu hudbu. "Možno sa budem ešte nejako kryštalizovať, ale chcem viac zabŕdať do spevu. Už to nebude také, že 20 minút rapu, ale budem sa snažiť dávať to viac melodicky,“ dokončil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies