Rajičová zabojovala a v KP bola štrnásta

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 11:31 • 2 min
Rajičová zabojovala a v KP bola štrnásta

ŠANGHAJ - Slovenská reprezentantka v krasokorčuľovaní Nicole Rajičová zvládla krátky program na majstrovstvách sveta v Šanghaji, obsadila v ňom 14. miesto a postúpila do sobotňajších voľných jázd.

slovakia

left justify in out

Devätnásťročná rodáčka z Garden City, ktorá sa pripravuje v New Yorku a jazdí za ŠKP Bratislava, dostala za svoju vydarenú jazdu na hudbu z Rómea a Júlie 54,40 bodu. Bez výraznejšieho zaváhania zvládla všetky predpísané prvky krátkeho programu a za svojím osobným rekordom z nedávnych juniorských majstrovstiev sveta zaostala o 2,75 bodu. Rajičová, ktorá bola vlani aj na ZOH v Soči, má už teraz istotu svojho najlepšieho umiestnenia na MS v kariére. Vlani bola 25., v sobotu voľných jazdách bude štartovať len 24 najlepších po krátkom programe.


Prvú časť súťaže žien ovládla úradujúca majsterka Európy Jelizaveta Tuktamyševová, ktorá za svoje vystúpenie dostala 77,62 bodu. Pred druhou krajankou Jelenou Radionovovou má luxusný náskok 8,11 bodu. Rovnaké poradie na prvých dvoch miestach bolo aj na januárovom európskom šampionáte v Štokholme, vo Švédsku bronzová Anna Pogorilá ako tretia Ruska predviedla v Šanghaji až deviaty najlepší krátky program.

Výsledky - majstrovstvá sveta v krasokorčuľovaní v Šanghaji:
Ženy - po krátkom programe:
1. Jelizaveta Tuktamyševová 77,62 bodu, 2. Jelena Radionovová (Rus.) 69,51 (obe Rus.), 3. Satoko Mijaharová 67,02, 4. Kanako Murakamiová 65,48, 5. Rika Hongová (všetky Jap.) 62,17, 6. C'-ťün Li (Čína) 61,83, ... 14. Nicole Rajičová (SR) 54,40

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies