Räikkönen by mal odjazdiť posledné dve veľké ceny

NETKY.SK • 5 November 2013, 11:52 • 2 min
Räikkönen by mal odjazdiť posledné dve veľké ceny

ENSTONE - Pilot tímu motoristickej formuly 1 Lotus Kimi Räikkönen by sa mal objaviť v zostávajúcich dvoch veľkých cenách tejto sezóny. Britská stajňa údajne dosiahla dohodu, ktorá jej zabezpečí finančnú budúcnosť. Informoval o tom portál Sky Sports.

slovakia

left justify in out

Fínsky pretekár hrozil pred uplynulým víkendom, že nenastúpi do VC Abú Zabí pre nevyplatené peniaze. Lotus dlhuje Räikkönenovi sumu okolo 17 miliónov eur. Tridsaťštyriročný rodák z Espoo napokon sedel v monoposte E21 na štartovom rošte, no po kolízii v prvej zákrute odstúpil. Charizmatický jazdec štartoval z posledného miesta pre vylúčenie zo sobotňajšej kvalifikácie. Najbližšie sa piloti predstavia 17. novembra v americkom Austine. 

Lotus ešte v júni oznámil, že investičné konzorcium Quantum Motorsports získa 35 percent akcií od majiteľskej spoločnosti Genii Capital. Spečatiť dohodu však trvalo dlhšie, ako sa očakávalo, momentálne sa všetko zdá byť v poriadku. 

Räikkönen po tomto ročníku odíde do Ferrari. Na jeho miesto by mohol prísť Venezuelčan Pastor Maldonado z Williamsu, ktorého podporuje štátna ropná spoločnosť PDVSA. Nový investor je skôr naklonený príchodu Nemca Nica Hülkenberga zo Sauberu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies