Räikkönen po sezóne skončí vo Ferrari, po 18 rokoch sa vráti do Sauberu

NETKY.SK • 11 September 2018, 11:27 • 2 min
Räikkönen po sezóne skončí vo Ferrari, po 18 rokoch sa vráti do Sauberu

Berlín - Fínsky pilot F1 Kimi Räikkönen po prebiehajúcej sezóne skončí v tíme Ferrari. Tridsaťosemročný majster sveta 2007 sa vráti do stajne, v ktorej debutoval v roku 2001 v F1. So Sauberom sa dohodol na dvojročnej spolupráci.

slovakia

left justify in out

"Scuderia Ferrari oznamuje, že na konci sezóny 2018 Kimi Räikkönen opustí svoju súčasnú pozíciu," citoval portál f1.sk stanovisko tímu z Maranella.

Šéf Ferrari Maurizio Arrivabene zdôraznil, že jeho prínos treba vnímať tak v jazdeckej, ako aj v ľudskej rovine.

 

"Zohral rozhodujúcu rolu pri tímovom raste a súčasne to bol skvelý tímový hráč. Ako majster sveta vo farbách Ferrari bude navždy súčasťou našej histórie a rodiny. Kimimu za toto všetko ďakujeme a celej jeho rodine želáme úspešnú budúcnosť," dodal Arrivabene.

 

Ferrari zatiaľ oficiálne neoznámilo meno jazdca, ktorý nahradí "ľadového muža". Podľa bbc.com ním však bude 20-ročný Charles Leclerc, momentálne jazdec Sauberu.

 

Räikkönen celkovo štartoval na 287 veľkých cenách, pripísal si 20 triumfov a 100 pódiových umiestnení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona