Raiffesen Bank International sa napriek sankciám z Ruska nestiahne

NETKY.SK • 6 September 2014, 12:23 • 2 min
Raiffesen Bank International sa napriek sankciám z Ruska nestiahne

VIEDEŇ - Rakúska Raiffeisen Bank International (RBI) má aj napriek sankciám západných krajín naďalej záujem o ruský trh a nemieni sa z neho stiahnuť. Povedal to tento týždeň generálny riaditeľ banky Karl Sevelda na stretnutí so zástupcami Spoločnosti rakúsko-ruského priateľstva. Informovala o tom agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

"(Divízia) Raiffeisen Russia plánuje aj naďalej v Rusku zotrvať. Sme presvedčení, že Rusko predstavuje atraktívny bankový trh, aj keď podmienky sa medzičasom zhoršili," povedal Sevelda.
      

Dodal, že z krátkodobého hľadiska sankcie bankový sektor neovplyvnili, no v strednodobom horizonte je už s tým potrebné počítať. Navyše, mnohí investori v súčasnosti odkladajú akékoľvek dlhodobejšie rozhodnutia. V posledných mesiacoch zaviedli Spojené štáty a Európska únia viacero sankcií voči Rusku za jeho postoj k vývoju na Ukrajine. Sankcie, ktoré EÚ zaviedla koncom júla, sa dotkli aj ruského bankového a ropného sektora. Začiatkom augusta Moskva reagovala odvetnými krokmi a zaviedla embargo na dovoz potravín a poľnohospodárskych produktov z EÚ, USA, ale aj z Kanady, Austrálie a Nórska, ktoré sa k sankciám voči Rusku pripojili.
      

Najnovšie sa veľvyslanci členských krajín EÚ v piatok (5. septembra) dohodli na obsahu ešte prísnejších sankcií voči Rusku. Opatrenia by mali byť schválené v pondelok (8.9.), situácia sa však vzhľadom na uzatvorené prímerie medzi ukrajinskou vládou a proruskými separatistami môže zmeniť. Ak budú sankcie schválené, okrem iného sa dotknú napríklad aj spoločností patriacich plynárenskému koncernu Gazprom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies