Raiffeisen Bank musí odpísať 500 až 600 miliónov eur a kritizuje USA

NETKY.SK • 30 December 2014, 19:24 • 2 min
Raiffeisen Bank musí odpísať 500 až 600 miliónov eur a kritizuje USA

VIEDEŇ - Rakúska Raiffeisen Bank International (RBI) vyčíslila prvý odhad odpisov pre ukrajinskú dcérsku banku Aval. Šéf RBI Karl Sevelda odhaduje, že pôjde o 500 až 600 miliónov eur. Informoval o tom denník Die Presse a agentúra APA.

slovakia

left justify in out

RBI musela na Ukrajine do septembra vytvoriť finančné rezervy vo výške 327 miliónov eur, čo je trojnásobne viac než za celý rok 2013. Banka však odmieta tvrdenie, že príliš dlho čakala na predaj svojej ukrajinskej dcéry. "Celý rok 2013 sme rokovali o predaji, vtedy ešte o Majdane nebolo ani chýru," tvrdí Sevelda. "Nanešťastie sme rokovania nedokončili."
     

Sevelda zároveň tvrdo odsudzuje politiku USA vo vzťahu k Rusku. "Dúfal som, že sa nájdu riešenia ruského konfliktu. No USA sú zrejme pripravené s Putinom bojovať do posledného Európana," tvrdí šéf RBI. Sevelda zdôrazňuje, že Raiffeisen Russland nemá žiadne problémy a aj tento rok vykáže vynikajúce výsledky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies