Raiffeisen Bank kupuje českú retailovú divíziu Citi

NETKY.SK • 14 September 2015, 12:28 • 2 min
Raiffeisen Bank kupuje českú retailovú divíziu Citi

BRATISLAVA - Česká dcéra rakúskej bankovej skupiny Raiffeisen Bank International (RBI), Raiffeisenbank, a. s. sa dohodla so spoločnosťou Citibank Europe na kúpe jej divízie retailového bankovníctva a kreditných kariet v Českej republike. RBI o tom informovala v pondelok.

slovakia

left justify in out

Finančné podmienky dohody spoločnosti nezverejnili. Transakciu, ktorá si vyžaduje súhlas regulačných úradov, chcú firmy dokončiť v prvom kvartáli budúceho roka. Dopad na kapitálovú primeranosť skupiny bude podľa vyhlásenia RBI minimálny. RBI má v Českej republike zastúpenie od roku 1993. Z pohľadu aktív je piatou najväčšou bankou na tamojšom trhu.

 

Raiffeisen Bank International pôsobí aj na Slovensku. Je majoritným akcionárom Tatra banky, ktorá bola do Obchodného registra SR zapísaná 1. novembra 1990. Tá od roku 2012 prevádzkuje na Slovensku aj Raiffeisen Bank, ktorá je vedená ako odštepný závod Tatra banky. Do skupiny Raiffeisen patrí aj Zuno Bank, ktorá komerčnú prevádzku začala v decembri 2010 a je modelom direct banky skupiny Raiffeisen pre trhy strednej a východnej Európy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona