Rafaj: Návrh KDH proti pretáčaniu tachometrov pripomína novelu z dielne SNS

NETKY.SK • 3 Marec 2014, 19:22 • 2 min
Rafaj: Návrh KDH proti pretáčaniu tachometrov pripomína novelu z dielne SNS

BRATISLAVA - Aktuálny návrh novely trestného zákona proti pretáčaniu tachometrov z dielne KDH nápadne pripomína pôvodný návrh a zdôvodnenia exposlancov za SNS z roku 2010. Tvrdí to prvý podpredseda SNS Rafael Rafaj.

slovakia

left justify in out

"Kopírovanie nápadov a legislatívnych opatrení či postojové salto mortale je, žiaľ, bežná prax poslancov slovenského parlamentu," vyhlásil Rafaj. Dodáva, že keď podobný návrh predložili poslanci za SNS, väčšina kresťanských demokratov ho napokon nepodporila.
      

"V prípade 'adoptovaných' predkladateľov ide o podivuhodné pretočenie ich postojov o 180 stupňov. Predstavitelia KDH na čele s Jánom Figeľom totiž v roku 2010 zavádzajúcimi informáciami, negatívnymi stanoviskami, aj hlasovaním zabránili prijatiu identického legislatívneho opatrenia, ktoré dnes bohorovne sami predkladajú a obhajujú," tvrdí Rafaj. Poslanci KDH podľa neho touto iniciatívou potvrdili, že v čase predloženia návrhu poslancami SNS zavádzali argumentáciou, že údajne išlo o neprípustné nekorektné priradenie pod skutkovú podstatu nekalých obchodných praktík.
     

"Skutočnosť je taká, že dodnes v prílohe č. 1 k zákonu 250/2007 na ochranu spotrebiteľa pod 23 vymenovanými klamlivými obchodnými praktikami nie je pretáčanie kilometrov. Dnešní predkladatelia umožnili tak ďalšie tri roky tachometrovej mafii okrádať ľudí na pretočených kilometroch. Bez trestnoprávneho postihu obišli aj tí, ktorí dokonca Ministerstvu obrany SR dodali sanitky s falošne vylepšeným technickým stavom," upozorňuje Rafaj.
      

"SNS musí v tejto súvislosti pripomenúť fakt, že práve aktuálny spolupredkladateľ Ján Figeľ ako prvý podpredseda Radičovej vlády na 24. rokovaní 17. novembra 2010 zamietavým uznesením zablokoval prijatie normy v parlamente. Parlamentné šachovanie KDH, ale aj Mostu-Híd a SaS v minulosti umožnilo nekalé 'podnikanie' s pretáčaním tachometrov, ktoré podľa  Spolku na ochranu vlastníkov automobilov na slovenskom internete beztrestne ponúka 21 firiem," tvrdí Rafaj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies