Rafael Nadal pomáha obetiam záplav na Malorke: Svoju tenisovú akadémiu poskytol ako dočasný prístrešok

NETKY.SK • 12 Október 2018, 08:07 • 2 min
Rafael Nadal pomáha obetiam záplav na Malorke: Svoju tenisovú akadémiu poskytol ako dočasný prístrešok

MADRID - Rodiskom i domovom Rafaela Nadala je Malorka, ktorú postihli masívne záplavy. Tenisová superhviezda sa preto rozhodla, že pomôže a dala ľuďom, ktorí prišli o domovy, k dispozícii svoju tenisovú akadémiu.

slovakia

left justify in out

Tenista tiež pomáhal pri odpratávaní bahna a vody, uviedla vo štvrtok stanica BBC.

 

img

Rafael Nadal pomáha s odpratávaním bahna

Zdroj: SITA

 

"Je to smutný deň pre Malorku. Úprimnú sústrasť rodinám tých, ktorí zahynuli alebo utrpeli zranenia v Sant Llorenc," napísal 32-ročný športovec na Twitteri. Bleskové záplavy si podľa najnovších správ vyžiadali najmenej 12 mŕtvych.

 

 

K záplavám došlo v utorok večer. Príval vody a bahna bol taký silný, že nahromadil automobily na kopu, poškodil infraštruktúru a zničil dva mosty. Na záchranných operáciách sa zúčastňuje približne 500 ľudí, z toho 80 vojakov. Mesto leží zhruba 60 kilometrov východne od ostrovnej metropoly Palma de Mallorca.

 

Španielsky premiér Pedro Sánchez, ktorý Malorku navštívil, povedal, že postihnutá oblasť bude vyhlásená za zónu postihnutú prírodnou katastrofou. Znamená to, že na obnovu a odškodnenie vláda vyčlení mimoriadne prostriedky. Zrážky boli podľa meteorológov mimoriadne silné a sústredené na jednu oblasť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies