Rafael Nadal: Nie som teraz dosť dobrý, aby som bol jednotka

NETKY.SK • 12 Máj 2018, 09:58 • 2 min
Rafael Nadal: Nie som teraz dosť dobrý, aby som bol jednotka

MADRID - V Monte Carle a Barcelone to španielsky tenista Rafael Nadal zvládol, ale do tretice v Madride už nie.

slovakia

left justify in out

Vo štvrťfinále veľkého podujatia série Masters 1000 s vyše sedemmiliónovou dotáciou v eurách nestačil na Rakúšana Dominica Thiema (3:6, 5:7) a keďže obhajoval takmer všetky dôležité antukové tituly z vlaňajška, prišiel o post svetovej jednotky. Roger Federer si ho v pondelok prinavráti napriek tomu, že antukovú sezónu rovnako ako pred rokom kompletne vynecháva.

Nadal priznal, že pozíciu svetovej jednotky si nezaslúži, lebo v závere minulého a začiatkom tohto roka vynechal pre zranenie príliš veľa turnajov a momentálne má len akú-takú antukovú prax. Pred vstupom do sezóny na najpomalšom povrchu v Monte Carle (získal tam 11. singlový titul) hral iba na Australian Open v Melbourne, kde vo štvrťfinále pre zranenie odstúpil zo súboja s Chorvátom Marinom Čiličom. Okrem toho absolvoval aj dva víťazné zápasy vo dvojhre v súboji Davisovho pohára proti Nemecku.

"Od vlaňajšieho októbrového Šanghaja až po aprílové Monte Carlo som nedokončil ani jeden turnaj. To je dosť dlhé obdobie, keď som musel vzdávať zápasy, lebo som nebol zdravotne v poriadku. Predtým som hral dobre a postúpil viackrát až do finále a aj víťazil. V tomto roku som však odohral len dva kompletné turnaje a to je málo. Znamená to, že nemám nárok na post jednotky, nemôžem ňou byť a ani sa tak necítim. Toto je realita. A čo bude ďalej a na konci roka, uvidíme," vysvetlil Rafael Nadal.

Energický ľavák z Malorky priznal, že ho potešili celkové triumfy v Monte Carle a Barcelone, ale prehra musela skôr či neskôr prísť. "Moja kondícia sa zlepšuje a aj herne stúpam nahor. Teší ma tretie miesto v tohtoročnom rebríčku Race a aj to, že do vyvrcholenia antukovej sezóny na Roland Garros v Paríži ešte zostáva pár týždňov a turnajov. Samozrejme, chcem sa stále posúvať dopredu herne aj stúpať v rebríčku. Je lepšie byť jednotka ako dvojka, trojka či päťka. Ešte dôležitejšie je však cítiť sa fit a mať radosť z tenisu. O pozíciu jednotky som prišiel už viackrát," zamyslel sa čoskoro 32-ročný kráľ antuky. Počas svojej skvelej série na antuke nazbieral 50 víťazných setov po sebe a to je nový rekord v profiére tenisu v počte víťazných setov na rovnakom povrchu. Predtým bol historickým lídrom legendárny Američan John McEnroe, ktorý v roku 1984 uspel na tvrdom povrchu 49-krát v sérii.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona