Radovan Krejčíř plánoval útek z väzenia: Našli mu pištoľ, muníciu a elektrický paralyzér

NETKY.SK • 28 September 2015, 07:14 • 2 min
Radovan Krejčíř plánoval útek z väzenia: Našli mu pištoľ, muníciu a elektrický paralyzér

PRETÓRIA/JOHANNESBURG - Juhoafrická polícia zmarila zrejme pokus o útek z väzenia podnikateľa českého pôvodu Radovana Krejčířa.

slovakia

left justify in out

V jeho cele objavila v sobotu pištoľ kalibru 9 mm a muníciu, elektrický paralyzér, skrutkovač, štipľavý sprej, poznámkový blok, USB kľúč a desať mobilných telefónov, informoval dnes internetový server Eyewitness News.
Ako je známe, podnikateľa, ktorého v ČR odsúdili v neprítomnosti a o ktorého vydanie žiada Praha krajinu na juhu čierneho kontinentu zatiaľ márne, uznali na sklonku augusta vinným z pokusu o vraždu, únosu a prechovávania narkotík. Odvtedy je vo väzenskej cele v Pretórii a čaká na vynesenie rozsudku, ktoré by sa podľa dostupných informácií mohlo uskutočniť 12. októbra.


Podľa spomínaného serveru bol Krejčířov útek spoza mreží naplánovaný na obdobie ešte pred najbližším súdnym termínom. K razii došlo na základe údajov od nemenovaného informátora.


"Odbor nápravných zariadení v priebehu razie v niekoľkých celách zmaril únikové plány uväznených, vrátane Radovana Krejčířa," citoval iný spravodajský server News24 hovorcu odboru Manelisiho Wolelu, ktorý tiež hovoril o objavení celej rady nelegálne držaných predmetov.


Incident podľa Sunday Independent potvrdil aj vysokopostavený úradník z inkriminovaného väzenia.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies