Radosť z futbalu pomáha Johanovi Cruyffovi počas boja s rakovinou

NETKY.SK • 10 November 2015, 10:34 • 2 min
Radosť z futbalu pomáha Johanovi Cruyffovi počas boja s rakovinou

AMSTERDAM - Legendárny holandský futbalista Johan Cruyff vyhlásil, že radosť z futbalu mu pomáha odpútavať pozornosť od vážnej choroby.

slovakia

left justify in out

Ako je známe, koncom októbra obleteli svet správy, že 68-ročný trojnásobný víťaz Európskeho pohára majstrov (dnešná Liga majstrov) má rakovinu pľúc. Cruyff má od roku 1991 na srdcovom svale dvojitý bypass. "Boj s chorobou je v plnom prúde. Všetci muži na palubu. Myslenie a rozprávanie o futbale mi dodáva veľa radosti a zamestnáva moju myseľ, ktorou sa preháňajú starosti v súvislosti s chorobou," napísal Cruyff vo svojom stĺpčeku pre denník De Telegraaf.


Niekdajší vynikajúci tvorca hry strávil 11 rokov hráčskej kariéry v Ajaxe Amsterdam, získal s ním osem majstrovských titulov a začiatkom sedemdesiatych rokov aj trikrát po sebe trofej EPM. V roku 1973 prestúpil do Barcelony, kde pobudol päť rokov a vybojoval jeden titul. Do katalánskeho klubu sa neskôr vrátil ako tréner a priviedol ho k štyrom titulom v rade a zisku EPM v roku 1992. Cruyff je finalistom majstrovstiev sveta 1974 a má bronzovú medailu z ME 1976. V súčasnosti ho mnohí futbaloví fanúšikovia výzorovo aj herne vidia v chorvátskom záložníkovi Realu Madrid Lukovi Modričovi.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies