Radosť Venus Williamsovej z rekordu pokazil radar

NETKY.SK • 27 September 2013, 09:53 • 2 min
Radosť Venus Williamsovej z rekordu pokazil radar

TOKIO - Americká tenistka Venus Williamsová sa dlho netešila zo zlepšenia svojho vlastného absolútneho svetového rekordu v rýchlosti podania. Radosť jej pokazila technika.

slovakia

left justify in out

V rámci štvrtkového štvrťfinálového víťazstva 6:3, 6:7 (4), 6:3 nad 19-ročnou Kanaďankou Eugenie Bouchardovou na turnaji WTA v Tokiu jej namerali servis s rýchlosťou 209,0 km/h, ale nie radarom, aký používa WTA pre oficiálne štatistiky. Japonskí organizátori majú v Tokiu nainštalovaný iný prístroj. V platnosti preto zostáva doterajšie maximum Venus Williamsovej zaznamenané na newyorských US Open 2007 - s hodnotou 207,6 km/h.

"Videla som tú cifru, a hovorila som si: ´Je to možné?´ Cítila som, že podávam na turnaji tvrdšie ako pred mojím návratom po zranení chrbta. Na tohtoročných US Open to bolo podstatne slabšie. Je to šialené, ale prečo nie? Paráda," povedala staršia zo sestier Williamsových ešte pred anulovaním rekordu. 

Podľa internetovej stránky Live Tennis figuruje na druhej priečke v historickom poradí mladšia sestra Venus Serena Williamsová (207,0 km/h na januárových melbournských Australian Open) a tretia je Nemka Julia Görgesová (203,0 km/h na parížskom Roland Garros 2012). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona