Radošovský a Pfundtnerová zložia v utorok sľuby

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 11:46 • 2 min
Radošovský a Pfundtnerová zložia v utorok sľuby

BRATISLAVA - Marián Radošovský (KDH) a Edita Pfundtnerová nastúpia už v utorok 24. júna do Národnej rady SR.

slovakia

left justify in out

Nahradia Radoslava Procházku a Andreja Hrnčiara, ktorí sa vzdali poslaneckých mandátov, aby mohli budovať svoju stranu Sieť. Odovzdanie mandátov bude riešiť parlamentný mandátový a imunitný výbor v utorok pred schôdzou. TASR to potvrdil jeho šéf Miroslav Číž (Smer-SD).
      

Pfundtnerová síce kandidovala do parlamentu za Most-Híd, do klubu tejto strany však nevstúpi. V snemovni plánuje pôsobiť ako nezaradená. Z Mosta-Híd odišla po voľbách v roku 2012, návrat do strany zatiaľ neplánuje. "S vedením nemám žiadne kontakty. V strane sa od môjho odchodu nestalo nič, čo by malo moje rozhodnutie zmeniť," povedala pre TASR s tým, že neplánuje ani vstup do inej strany. Radošovský posilní klub KDH, z ktorého Procházka pred časom odišiel.
      

Procházka a Hrnčiar ešte v marci avizovali, že mandátov sa vzdajú po skončení májovej parlamentnej schôdze. Rozhodnutie odôvodnil Procházka tým, že sa chce uchádzať o dôveru na vstup do služby cez voľby, na zelenej lúke. Procházka sa mandátu vzdal minulý týždeň, Hrnčiar dnes. "Chceme ľuďom ukázať, že k funkciám nie sme prilepení, že máme chuť vyhrnúť si rukávy a podporu od občanov získať prácou a aktivitou po celom Slovensku," uviedol Hrnčiar. Stranu Sieť zakladá s Hrnčiarom a Procházkom aj Miroslav Beblavý. Ten v Národnej rade SR zostáva.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies