Radoslav Rančík najužitočnejším hráčom českej NBL

NETKY.SK • 27 Máj 2013, 11:17 • 2 min
Radoslav Rančík najužitočnejším hráčom českej NBL

PRAHA - V rokoch 2007 - 2009 oficiálne trojnásobný najlepší slovenský basketbalista Radoslav Rančík získal ocenenie pre najužitočnejšieho hráča v najvyššej českej súťaži Mattoni NBL 2012/2013 za svoje výkony v drese majstrovského tímu ČEZ Basketball Nymburk.

slovakia

left justify in out

Svojimi hlasmi o tom v ankete Českej basketbalovej federácie (ČBF) a Basket magazínu rozhodli tréneri, manažéri, kapitáni tamojších tímov a novinári.

"Je to pre mňa úžasný pocit a zadosťučinenie za prácu, ktorú odvádzam. Som vďačný mojim spoluhráčom, ktorí do mňa vkladajú dôveru, takisto ako tréneri a činovníci klubu. Stavajú ma do pozície, kde môžem ukázať, čo vo mne je," uviedol Radoslav Rančík. 

Skúsený 33-ročný krídelník či pivot (nar. 6. októbra 1979 v Košiciach) sa do Nymburka vrátil vlani v októbri po štyroch sezónach strávených v zahraničných kluboch Azovmaš Mariupoľ, Galatasaray Istanbul a Benetton Treviso. Po svojom návrate pod české ligové koše sa s priemerom takmer 13 bodov na zápas stal najlepším strelcom Nymburku. V ankete triumfoval aj v sezóne 2006/2007. 

Meno mladšieho zo známej bratskej basketbalovej súrodeneckej dvojice nechýba ani v najlepšej päťke vrcholiaceho ročníka NBL.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies