Radoslav Procházka sa vzdá mandátu poslanca a založí politickú stranu

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 12:01 • 2 min
Radoslav Procházka sa vzdá mandátu poslanca a založí politickú stranu

BRATISLAVA - Poslanec NR SR Radoslav Procházka (nezaradený) sa vzdá svojho mandátu. Urobí tak po májovej schôdzi parlamentu.

slovakia

left justify in out

Oznámil to na dnešnej tlačovej konferencii s tým, že je pripravený založiť politickú stranu a sieť ľudí, ktorí sa pokúsia od občanov získať čo najsilnejšie poverenie na premenu štátu ako zlyhávajúceho labyrintu a bremena.
      

"Odhovárali ma, ale zbytočne. Princíp má prednosť pred pohodlím. Chcem sa uchádzať o dôveru na vstup do služby cez voľby, na zelenej lúke. Je to veľké osobné a politické riziko, ale ak chceme robiť veci po novom, musíme tak robiť úplne všetky a od začiatku," vyhlásil.
      

Procházka získal v prvom kole prezidentských volieb 403.548 hlasov (21,24 percenta), čím obsadil tretie nepostupové miesto. Získanú podporu označil za záväzok, ktorý sa bude snažiť premeniť na úžitok ľuďom prejavujúcim dopyt po zmysluplnej alternatíve voči súčasnej vláde.
      

Ak Procházka z parlamentu odíde, jeho voľné miesto obsadí KDH. Práve na kandidačnej listine tohto hnutia sa Procházka do NR SR dostal. Za KDH by mal ako náhradník nastúpiť exposlanec Marián Radošovský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies