Radošinci otvorili 55. sezónu filmom o Jááánošíííkovi

NETKY.SK • 19 September 2017, 16:27 • 2 min
Radošinci otvorili 55. sezónu filmom o Jááánošíííkovi

BRATISLAVA - Radošinské naivné divadlo vstúpilo do novej jubilejnej 55. divadelnej sezóny filmom Tisíckrát Jááánošííík.

slovakia

left justify in out

Film v réžii Juraja Štepku vznikol pri príležitosti nedávnej tisícej reprízy hry Stanislava Štepku Jááánošííík po tristo rokoch, ktorá je v repertoári divadla od roku 1970. Premiéru mal 15. septembra na filmovom festivale Cinematik v Piešťanoch. Sezóna 2017/ 2018 bude v Radošinskom naivnom divadle (RND) patriť nielen Jánošíkovi, ale doplnia ju aj regionálne podujatia a nový komediálny titul. Prípravy na Štepkovu novinku Besame mucho pod vedením režiséra Ondreja Spišáka sa už začali. Hudbu k titulu pripravuje Juraj Haško a scénografom je František Lipták.

Do konca septembra radošinci vystúpia okrem svojej domovskej scény v Bratislave na Záhradníckej 95 aj v Trenčíne, Malackách a v Lučenci. V októbri zavítajú do Banskej Štiavnice, Levíc, Zlatých Moraviec, Nových Zámkov, Šale, Pezinka a Trnavy. Na domácej bratislavskej scéne ponúkne divadlo už v stredu 20. septembra titul „Jááánošííík po tristo rokoch so SĽUK-om“, ktorý na javisku RND ožil pred dvoma rokmi v netradičnej scénickej podobe. Známe a zľudovené literárne texty, glosy a interpretov RND v ňom dopĺňajú tanečníci, hudobníci a speváci SĽUK-u. Spolu s radošincami a režisérom Jurajom Nvotom vytvorili humorno-divadelný ako aj tanečno-spevácky večer na známu jánošíkovskú tému. Následne je 21. a 27. septembra na programe Štepkova horká komédia o spätnom naprávaní starých chýb To nemá chybu a medzitým 25. septembra divadlo pozýva na Štepkovu komediálnu správu o súčasnosti Zmiešaná štvorhra.

Novinka Besame mucho s podtitulom „Čo sa skrýva v kufri (a v nás)“ by sa mala na scéne RND po prvý raz predstaviť v novembri. Štepkovu absurdnú komédiu s piesňami Juraja Haška pripravuje overený tvorivý tím v zložení: režisér Ondrej Spišák, dramaturgička Darina Abrahámová, scénograf František Lipták, kostýmová výtvarníčka Katarína Hollá, choreografka Eva Burdová a producent Ladislav Hubáček. Jej ústrednými témami sú zvláštni náhodní chodci kdesi pred hlavnou stanicou, zabudnutý drahý kufor na chodníku a vedľa neho bezdomovec, kedysi populárny hudobník a spevák Koki a legendárna sentimentálna latinskoamerická pieseň Besame mucho v jeho podaní. „Dramatik Štepka v novej hre s exotickým názvom pôsobivo a, samozrejme, vtipne rozohráva zaujímavé, pestré osudy a spletité príbehy ľudí z najsúčasnejšej súčasnosti neďaleko anonymnej slovenskej stanice,“ avizuje RND na svojej webstránke novinku, ktorá nazrie nielen do vnútra kufra, ale aj do vnútra ľudí. Viac o programe Radošinského naivného divadla možno nájsť na jeho webstránke https://www.rnd.sk.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona