Radolský nezvažoval dlho návrat do ambicióznej Niecieczy

NETKY.SK • 26 Jún 2013, 10:30 • 2 min
Radolský nezvažoval dlho návrat do ambicióznej Niecieczy

BRATISLAVA - Slovenský futbalový tréner Dušan Radolský povedie v nasledujúcej sezóne poľský druholigový klub Termalica Bruk-Bet Nieciecza. V utorok o tom informoval špecializovaný portál www.90minut.pl, aktualitu potvrdil aj klub prostredníctvom oficiálnej stránky.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatdvaročný kouč už pôsobil v Nieciecze a v sezóne 2011/2012 s klubom obsadil piate miesto v druhej najvyššej súťaži, keď len nevydarený záver ročníka ho pripravil o senzačný postup do prvej ligy. V minulom ročníku obsadila Termalica tretiu pozíciu a iba o bod jej ušiel postup medzi poľskú elitu.

Skúsený slovenský tréner priznal, že návrat do poľského druholigového klubu dlho nezvažoval. "Pred niekoľkými dňami som dostal ponuku z Niecieczy a nemusel som dlho rozmýšľať, či ju prijmem," cituje Radolského oficiálny klubový web. "Počas uplynulého roka som pozorne sledoval výkony tímu a držal som im palce v boji o postup do Ekstraklasy. Je škoda, že sa im napokon nepodarilo kvalifikovať sa do najvyššej súťaže. Mužstvo však spravilo veľký krok vpred, posunulo sa vyššie v tabuľke. Treba tiež pamätať na to, že najlepšie tímy sa budujú i dlhé roky. Pred novou sezónou si dal klub jasný cieľ - postup do Ekstraklasy. Veľmi ma teší, že má stále vysoké ambície," dodal Radolský. 

Rodák z Trnavy Dušan Radolský priviedol slovenskú reprezentáciu do 21 rokov na európsky šampionát v roku 2000 i na olympijský turnaj v Sydney. V minulosti pôsobil aj v pozícii dočasného kormidelníka seniorského výberu SR, viedol tiež poľské kluby Ruch Chorzów, Polonia Varšava, Dyskobolia Grodzisk či štyri české a desať slovenských tímov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona