Radničkine trhy ponúkajú výrobky, ale aj služby chránených dielní

NETKY.SK • 26 September 2015, 13:02 • 2 min
Radničkine trhy ponúkajú výrobky, ale aj služby chránených dielní

BRATISLAVA - Primaciálne námestie v Bratislave je opäť miestom, kde je možné vidieť, že aj ľudia so zdravotným znevýhodnením vedia vytvoriť krásne a originálne predmety. Darčeky, suveníry i praktické pomôcky ponúkajú v srdci Bratislavy už v poradí 15. Radničkine trhy.

slovakia

left justify in out

Hračky, tričká, tašky, ozdoby, keramiku, dekorácie či doplnkové predmety z rôznych materiálov ponúka 50 organizácií - chránených dielní, domovov sociálnych služieb a občianskych združení. "Cieľom trhov je zviditeľniť prácu občanov so zdravotným postihnutím, ale aj osloviť firmy, aby využili možnosť zamestnať zdravotne postihnutých občanov, prípadne zadať zákazku chráneným dielňam či poskytnúť poradenstvo v problematike zamestnávania znevýhodnených skupín," vysvetľuje Viera Záhorcová, štatutárna zástupkyňa občianskeho združenia (OZ) Inklúzia, ktoré trhy spoluorganizuje.

 

Ako dodala, tohtoročné trhy venujú zvýšenú pozornosť práve tým chráneným dielňam, ktoré ponúkajú služby. "Pre zamestnávateľov, ktorí síce majú povinnosť, no nemajú reálnu možnosť zamestnávať ľudí so zdravotným hendikepom, sme pripravili katalóg služieb, ktoré ponúkajú chránené dielne, aby tak zamestnávatelia mohli využiť možnosť splniť si svoju povinnosť práve zadaním zákazky chránenej dielni," uviedla Záhorcová.

 

Radničkine trhy nie sú ani v tomto roku len o predávaní výrobkov, je to aj súťažná prehliadka. Najlepšie výrobky trhov vyhlásia dnes o 18.00 h v Primaciálnom paláci.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona